stop-desnonamentsEl grup municipal de COMPROMÍS PER L’ELIANA proposa al ple de l’Ajuntament de l’Eliana que adopte la mesura de declarar el nostre poble com a ZONA LLIURE DE DESNONAMENTS.

Una proposta que esperem que el nostre plenari aprove hui amb el suport de tots els grups municipals.

Hi ha que recordar que, entre el 2007 i el 2014, s’han realitzat més de 570.000 desnonaments en tot l’estat espanyol; més de 100 per dia.

Aquesta mesura ve consensuada amb la PAH CAMP DE TURIA que amb la seua lluita diaria han conseguit defensar els ciutadans de la nostra comarca, sent exemple la “victoria” per la paralització del desnonament, el passat mes de desembre, al carrer Sant Vicent de Llíria.

Per aquest motiu al poble veí tot el plenari va aprovar per unanimitat aquesta proposta de declarar a Llíria ‘Zona Lliure de Desnonaments’.

Des de compromís per l’Eliana demanem que el nostre Ajuntament, entre altres propostes, done ordre de que la Policia Local no participe en els desnonaments de primera i única vivenda, sempre que no estiga estipulat per un orde jurídica. A més, volem que es constituisca un grup de treball, format per un funcionari de l’àrea de Benestar Social i dos membres del PAH, que es reunirà el primer dimarts de cada mes.

El seu objectiu serà el de conèixer i estudiar la problemàtica respecte a aquesta matèria que afecte als veïns de la localitat de L’Eliana.

Volem que el nostre consistòri a més inste al Govern de la Generalitat Valenciana i al Govern Espanyol per que modifique la legislació sobre els desnonaments, de manera que s’aprove la dació en pagament.

El consistori,  s’ha de  comprometre a crear un registre municipal de vivendes que facilite l’alquiler social als veïns i veïnes amb menys recursos econòmics, per tal de que no caiguen en l’exclusió social. Per altra banda, s’evaluarà la situació personal de cada família per veure si un retràs en el pagament de les taxes municipals pot contribuir a que els nuclis familiars es queden al marge de la societat.