El Grup Municipal de Compromís per L’Eliana proposa al ple que desenvolupe i aplique els Plans d’Igualtat entre homes i dones

mes donaEl passat 23 de febrer de 2015 el grup municipal de Compromís per l’Eliana va presentar al Ajuntament de l’Eliana, per Registre d’Entrada, una proposta sobre els plans d’Igualtat Municipals i Lluita contra l’escletxa salarial entre homes i dones.

Amb motiu del mes que destina l’Ajuntament de l’Eliana a la dona i tenint present la data important del 8 de març com a Dia de la Dona, el grup municipal va considerar oportú presentar una proposta per tal de que el nostre ajuntament s’adderira per tal de tractar des de la nostra institució la lluita per la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes.

Creguem que el treball dut a terme durant els últims any des de la Regidoría de Igualtat es bo, sobre tot perqué han demostrat el seu compromís amb les dones  amb la tasca fonamental, i  prioritària, realitzada en matèria de violència de genère donada l’emergència d’un problema que suma dones assassinades cada any.

Ara bé, malgrat la tasca de prevenció, la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, es una tasca pendent d’abordar de forma sistemàtica i programada.

Per tant, cal ampliar el focus d’atenció, des la urgència d’eliminar la violència de gènere a la necessitat d’assolir igualtat real entre dones i homes al nostre municipi.

Creguem que la ferramenta fonamental en les polítiques d’igualtat d’un Ajuntament és el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes Municipal, que permet intervindre de forma sistemàtica i programada, marcant determitats objetius, estratègies, accions, terminis i recursos per a aconsguir-los.

Aquests Pla d’Igualtat, té un caràcter transversal de totes les àrees de l’Ajuntament, ja que la igualtat ha de ser el principi que vertebre la política municipal, però ha d’incloure mesures que es dirigeixen també a la ciutadanía, per tal d’eliminar discriminacions de cap tipus al nostre poble.

Per tot això el grup municipal ha demanat que el nostre Ajuntament, amb col·laboració dels actius socials pertinents realitce d’immediat aquest Pla d’Igualtat Municipal amb la seua posterior avaluació i planificació del mateix amb garanties pressupostàries per a garantir la seua aplicació, implementació, avaluació i difusió.

Si vols llegir la proposta clicka aci

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *