• PRUG-PN-TúriaIsabel Montaner participa a la reunió amb el diputat Juan Ponce i altres regidors dels municipis que fiten amb el Parc 

La candidata del grup municipal de Compromís en l’Eliana, Isabel Montaner Borja, afirma que “el Parc Natural del Túria, passats huit anys del decret de la seua declaració com a tal, encara està esperant l’elaboració del seu Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG), un document fonamental per a la seua protecció i posada en valor. Per això, hem sigut part en la reunió convocada pel nostre diputat en les Corts, Juan Ponce, on també han participat regidors de Compromís dels municipis que fiten amb el Parc Natural, tot amb l’objectiu de treballar per assolir una postura unànim en la seua gestió i posada en valor ”.

Segons Montaner, “el PRUG és fonamental per protegir un entorn on les instal·lacions creades amb el projecte del Parc Fluvial del Túria són usades anualment per desenes de milers d’usuaris, i que s’estan produint conflictes entre dits usuaris donat que alguns incompleixen la velocitat màxima (20 km/h) i la prioritat de pas establida (eqüestre, per als vianants i ciclistes), per citar alguns exemples”.

“Compromís té molt clares les mancances que a hores d’ara hi ha respecte de la protecció del Parc Natural del Túria, així com el model de gestió que vol per a aquest espai natural. Per això, al proper ple de març presentem una proposta al Ple de l’Ajuntament de l’ELiana perquè comence ja el procés d’elaboració del PRUG. I en cas que el PSOE-EU ens done una negativa per resposta, si estem a l’equip de govern a partir del mes de maig engegarem els mecanismes necessaris perquè el PRUG comence a caminar definitivament”, conclou Isabel Montaner.