Hui divendres 10 de juliol de 2015 a les 8:00h del matí s’ha celebrat el primer Ple de l’Ajuntament de l’Eliana per tal d’establir l’ordenament de les regidories i les delegacions pertinents a cada àrea.

A més de establir les retribucions que cada regidor o regidora amb un alliberament i els càrrecs i la quantitat de personal eventual del que es disposarà aquesta legislatura.

Segons estableix la llei, aquest Ple es deu celebrar amb un plaç màxim de 30 dies des de la presa de possessió dels regidors i regidores de l’Ajuntament, que va ser el dia 13 de juny.

Per això, Compromís per l’Eliana, entenent la importancia d’aquest Ple hem votat a favor de la ratificació de la urgencia, però pensem que la convocatoria d’urgencia solament serveix per dificultar l’accés a tota la informació, de vital importància, per part dels regidors i regidores que formem l’ajuntament i entenem que aquesta urgencia és una falta d’organització política per tal d’ordenar tots els serveis públics, perquè no volem pensar que la urgència siga per un àrdid politic.

De tota la convocatòria hi han 3 punts que ens agradaria resaltar:

  • Punt 4: Proposta sobre la periodicitat de les sesions del Ple i la Junta de Govern Local.

Aquesta proposta és la mateixa que és va presentar a l’anterior legislatura, i es tracta de continuar amb UN PLE ORDINARI CADA DOS MESOS l’últim dilluns dels mesos imparells.

El grup municipal de Compromís per l’Eliana a aquest punt hem decidit que la nostra opció era l’abstenció.

Perquè entenem que els plens ordinaris son als que els veïns i veïnes de l’Eliana poden intervindre amb llibertat i fer-ho cada dos mesos no es cap avanç per a aconseguir eixa participació real tantes vegades promesa que per a l’equip de govern, de moment no és  res més que una promesa electoral que no acaben de definir.

  • Punt 5: Proposta sobre la determinació dels llocs a desenvolupar amb dedicació exclusiva, assignacions a grups polítics i compensacions als membres de la Corporació.

La proposta de l’Equip de Govern (PSOE, EU-VERDS i CIUDADANOS) és la de la rebaixa en general de totes les despeses.

Encara que la realitat és que la rebaixa més significativa recau sobre les retribucions més baixes, les que perceben els regidors i regidores sense alliberaments, siguent aquesta rebaixa del 10% respecte a les retribucions de la passada legislatura, mentre que l’equip de govern aplica una rebaixa del 4% sobre el màxim que permet la llei cobrar, (48.000€), a un regidor alliberat per un poble d’entre 10.000 i 20.000 habitants que es de 50.000€.

La nostra portaveu Isabel Montaner ha declarat “Amb aquesta proposta el que podem observar tots els veïns i veïnes de l’Eliana és que aquest govern és un alumne aventajat del Govern de Mariano Rajoy qui ja ens té acostumat a carregar les polítiques d’austeritat a les retribucions més baixes mentre que les més altes és queden amb rebaixes simbóliques” i ha afegit “també podem observar amb la seua ordenació dels alliberaments que tant en diners com en persones l’Ajuntament suporta una major càrrega a les arques públiques, ja que és més gent la que viu del erari públic i per això Coalició Compromís no pot formar part d’aquest govern que està més pendent dels sous que de fer que la política estiga al servei dels ciutadans.

Ara podran fer màgia i dir que eixa no és la realitat, però la proposta quel’equip de govern  ha aprovat hui,  son faves contades i el que proposen ni s’ajusta a la realitat socio-económica del País ni tan sols s’ha exposat a la consulta popular  fent particeps als nostres veïns i veïnes, que son qui deurien ser consultats per tal de fer efectiva d’una vegada per totes la Participació Ciutadana que per a l’equip de govern no és res més que una declaració institucional però que quan tenen oportunitat s’obliden totalment d’ella”.

  • Punt 6: Proposta sobre la determinació dels llocs a desenvolupar pel personal eventual.

En aquest punt l’Alcalde ha proposat disposar de dos persones de la seua confiança per tal de desenvolupar la feina de:

– Secretària d’Alcaldia: 25.000€ annuals en 14 pagues

– Cap de Gavinet: 36.000€ annuals en 14 pagues

Per a començar la Coalició Compromís creu que aquest punt és directament una greu falta de respecte a tots els treballadors que ja té l’Ajuntament, ja que d’entrada aquests salaris no solament no són necessaris, doncs aquestes tasques podrien ser desenvolupades directament per funcionaris o funcionaries dels que ja disposa l’Ajuntament de l’Eliana.

Però a més el que ja és directament una burla és que se’ls incremente el salari (l’anterior legislatura la secretària de l’Alcalde cobrava 23.575,72€) quan la funció pública està amb congelació de salaris des de 2007 i han patit una rebaixa del mateix a l’any 2010.

Però per si tot això no fora prou, l’argument de l’equip de govern és que l’alcalde necessita aquest personal perquè ell no va a cobrar cap alliberament i va a continuar a l’empresa privada.

Bé, doncs amb aquesta proposta a càrrec d’alcaldia es carregaràn (25.000+36.000€) 61.000€ en salaris de càrrecs de confiança més les seues pròpies retribucions per assistències i dietes, per tant els contribuents de l’Eliana sufragaràn al voltant de 80.000€ per a despeses de personal, mentre que si l’Alcalde s’alliberara com a màxim podria percibir 50.000€, segons la llei, i segons l’aprovat per l’Equip de govern al punt anterior seria de 48.000€.

Aquest Equip de Govern, de dreta-esquerra, ni creu en la funció pública ni té cap vergonya en gastar els diners dels contribuents entre les seues amistats, sense poder explicar ni tan sols perquè ens fa falta un “alt carrec” que es dedica a fer de la publicitat institucional sempre un acte partidista” ha declarat la nostra portaveu Isabel Montaner.

De tot el Ple, el que podem resaltar és que la Junta de Govern local amb les tinences d’alcaldia i que per tant forma Govern, solament respon als interesos particulars i económics d’alguns.

Per tant el  Govern Municipal de l’Eliana està format pel PSPV-PSOE, EU-VERDS: SUMEM PER L’ELIANA i CIUDADANOS PARTIDO DE LA CIUDADANIA, les dues primeres formacions amb responsabilitat d’àrees determinades i  el que pareix que ens volen amagar és que la tercera força política, CIUDADANOS, ¡SI! que està a la JUNTA DE GOVERN i per tant, el seu paper serà el de GOVERNAR.

Per tant l’Eliana va a estar governada per un tri-partit de Dreta/Esquerra.

I per molt que digues una mentira mil vegades no la converteix en realitat, i sino, per a que serveix una Junta de Govern Local? no governa? …

Des de Compromís per l’Eliana per tal de no crear més confusió, anirem explicant tot el que passa al poble i fent públic tota la informació de la que disposem, però des d’aci volem convidar a tota la ciutadania a assistir als Plens i com no a fer les preguntes addients per tal d’aclarir tots aquests dubtes que es dediquen a crear des del Govern Municipal.

 

banner coco govern l'eliana