Després d’un primer mes des de la constitució de l’Ajuntament prou convuls hem pogut constatar que al nou equip de govern de l’Eliana, encapçalat pel PSPV amb EU-VERDS i CIUDADANOS, no li agrada convocar els Plens amb temps suficient per a que tots els regidors i regidores tinguem el temps necessari per a recopilar tota la informació dels expedients oportuns.

La nostra portaveu, Isabel Montaner, ja va avisar al primer ple, que es va convocar amb caràcter extraordinari i urgent, que no enteniem la urgencia d’un ple amb tanta càrrega d’informació a no ser que es deguera a una mala gestió política, (ja que no voliem pensar que era alguna mena d’ardid polític) per tal de no donar el temps necessàri per als temes tan importants que en aquell ple es van tractar (ple del 10 de juliol)

Ara bé, també al ple del dia 10 de juliol, l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Eliana va aprovar que es realitzarien els PLENS ORDINARIS, l’últim dilluns de cada mes imparell en l’horari previst entre les 17:00h i les 19:00h.

[Propuesta sobre periodicidad de las sesiones]

Doncs bé, hui dia 22 de juliol a les 13:45h ens acaben de remetre una resolució d’alcaldia per la qual es decreta la NO celebració del Ple Ordinari de Juliol.

[Decreto no celebración Pleno.docx-1]

En la mateixa resolució és veu lícit donar per contestades 3 de les 9 propostes registrades pel Grup Municipal Compromís (que en realitat son 10) amb un “ya les hemos dado solución a esas propuestas” sense cap explicació de com, quan ni amb suggeriments de col·laboració o inclús fent-ho tot com un acte partidista i de campanya ni tan sols buscar solucions de futur. i per suposat sense voler tractar la resta de mocions.

Pareix que al nostre alcalde i a l’equip de govern li agrade fer de les propostes per al poble un acte de propaganda pagat per tots i totes els veïns i veïnes de l’Eliana però ni els agrada donar la informació en temps i forma ni donar explicacions a la cara, el que en cap cas es una política de progrès participativa i inclusiva.

“l’Eliana té el govern més de dretes que en la vida s’ha vist, ni donen explicacions ni estan disposats a que li les demanem, i això és més típic de regims dictatorials que el tan repetit progressisme encara que tampoc ens extranya perquè ja és més que evident que es van a dur més que bé amb l’extrema dreta que representa Ciudadanos al nostre poble” ha dit la nostra portaveu Isabel Montaner. “El que no entenem molt bé és el que fa ahi EU-VERDS, siguent còmplice necessàri per a dur a terme aquestes polítiques”

Hem de recordar al senyor alcalde, Salva Torrent, que el dia de la seua investidura com a Alcalde de l’Eliana amb les seues paraules es va comprometre a dur endavant una legislatura transparent i participativa, sempre intentant millorar la qualitat de vida dels elianers i elianeres, i des d’aci el Grup Municipal de Compromís per l’Eliana li recordem també que al mateix ple del dia 10 de juliol, en tractar el tema de la periodicitat el seu grup (el PSPV) va arreplegar la nostra proposta de fer els plens ordinaris mensuals per tal de donar una major participació a tota la ciutadania de l’Eliana al consistori, proposta que es va quedar “a estudiar”.

No ens agrada gens aquesta manera de gestió en la pràctica, opaca i poc participativa perquè al desconvocar el ple ordinari de juliol per primera vegada, l’Eliana es queda sense un dels 6 plens ordinaris que hi han a l’any i la veritat ens pareix una vergonya no només llunt d’afegir un ple ordinari mensual,  se’ls està negant el poder participar amb veu als veïns i veïnes de l’Eliana al no convocar el ple del mes 7.

Solament ens queda fer la pregunta de qué estarà passant al nostre consistori que tot és fa a pressa i correguent? perquè tanta desorganització política? que amaguen alguna cosa als veïns i veïnes i per això és la primera vegada que en democràcia ens quedem sense sentir la seua veu a l’Ajuntament? o és que participació per a l’equip de govern vol dir “hago lo que quiero con el dinero de todos”?

Exigim un respecte a tots els veïns i veïnes de l’Eliana que com sempre són els principals perjudicats i de moment estan silenciats fins al 28 de setembre que vorem si no es tornen a vore desbordats amb tants “actes electorals” pagats per tots als que si te temps de paticipar tant l’Alcalde com el seu equip sense donar informació en temps i forma als regidors i regidores electes per la ciutadania de l’Eliana i que al no estar al equip de govern ens estan intentant silenciar i dificultar-nos la nostra tasca de control al govern, tan necessàri en aquests moments.