Diferents formacions polítiques de l’Eliana (València) han celebrat este dilluns una assemblea oberta per a “donar-lis la veu als veïns i veïnes” que, l’Alcalde, Salvador Torrent, “els ha llevat” al suspendre el ple ordinari del mes de juliol mitjançant un decret. Concretament, Compromís per l’Eliana, Partit Popular, Esquerra Unida- Els Verds i Podemos han participat en esta convocatòria.

Així ho ha indicat la portaveu del grup municipal Compromís per l’Eliana, Isabel Montaner, impulsora de l’assemblea, que també ha explicat que durant el matí del dilluns, en una junta de portaveus sol·licitada pel Partit Popular, els socialistes “han lamentat les formes” en les que s’ha realitzat la suspensió però han assegurat “que no revocaran la no convocatòria”.

De la mateixa manera, els partits participants han explicat als assistents les diferents mocions que s’havien presentat per a ser tractades a aquest ple. En concret, COMPROMÍS ha presentat nou mocions i EU-VERDS ha presentat una. Per la seua part el PP ha presentat dues iniciatives i PODEMOS, que no té representació en el consistori, ha explicat una proposta que COMPROMÍS va presentar com a moció per a que fora tractada al Ple.

Per una altra part, un dels assistents ha inquirit al portaveu de EU-VERDS, José Lorente, membre del govern local mitjançant un pacte programàtic signat amb el PSPV-PSOE, sobre les “possibles conseqüències” que aquesta suspensió tindria per al pacte per la qual cosa Lorente ha asseverat que “encara que formen part del govern” no han tingut res que veure amb el decret d’anul·lació del primer ple ordinari de la legislatura i a puntualitzat que “ja hem explicat les nostres línies roges i les anem a complir”.

Així mateix, per part dels veïns i veïnes assistents, s’ha proposat la realització d’una moció de confiança a l’actual Alcalde de l’Eliana, han sol·licitat “major transparència” i s’han tractat altres problemes dels ciutadans i ciutadanes que els afecten directament com ara diferents qüestions de seguretat viaria.

L’Eliana 28 de juliol de 2015, nota de premsa.