Ahir va apareixer en premsa la següent noticia:

“l’Eliana se sitúa entre los 25 municipios más ricos de España”, segons la fundació FEDEA.
Comunicat pel mateix Ajuntament de l’Eliana a la premsa, amb declaracions del Regidor d’Hisenda, Pere Inglés, que resalta la bona gestió econòmica del seu pròpi departament el que ha aconseguit uns comptes sanejats (cosa indiscutible i meritòria)
A més l’Alcalde, Salva Torrent, assegurava que açò és una bona situació per a l’Eliana de cara a “assumir grans reptes i impulsar la nostra ciutat com a model a seguir”.
Des del grup Compromís per l’Eliana, ens sorgeixen unes quantes qüestions relacionades amb aquesta noticia:
  1. Si tenim una renda per càpita mitjana de 32.247€ com és possible que fa exactament 3 mesos, el mateix Equip de Govern PSOE i EU-Els Verds amb el seu col·laborador necessàri CIUDADANOS, aprovaren els pressuposts per a 2016 amb un increment, encara per justificar técnica i administrativament, a la partida de Serveis Socials d’un 43% respecte al pressuposts anterior. [http://www.infoturia.com/l-eliana/7069-el-pleno-aprueba-el-presupuesto-para-2016-que-destinara-el-43-a-gasto-social.html]
  2. Si l’Alcalde assegura que l’Eliana està capacitada per assumir grans reptes i impulsar l’Eliana com a model a tot l’Estat, com pot ser que ens trobem amb problemes tan greus com:
    1. Aigua amb excés de nitrats i NO APTA per al consum d’Embarassades i Lactants, per tant aigua excluient per a un sector de la població el que és considera NO POTABLE PER A TOTA LA POBLACIÓ de l’ELIANA, i que tenint una PLANTA DESNITRIFICADORA acabada des de març de 2011 (5 anyets ja) ESTIGA TIRANT L’AIGUA TRACTADA PEL CLAVEGUERAM I ALHORA A TOTS ELS VEÏNS I VEÏNES S’ENS ESTIGA COBRANT UN CÀNON PER AQUESTA AIGUA??
    2. Siguent que el model de poble de l’Eliana és un model residencial, respectuós amb la convivència i integrador, COM POT SER QUE A UNA DE LES NOSTRES URBANITZACIONS, LES TAULES, ESTIGUEN PATINT UN PROBLEMA MOLT GREU DE CONVIVÈNCIA AMB LA  ZONA INDUSTRIAL QUE HI HA A LA ENTRADA DEL POBLE DES D’OCTUBRE PER UNA EMPRESA QUE S’HA INSTAL·LAT SENSE NI TANT SOLS LES LICÈNCIES OPORTUNES I OCASIONANT PROBLEMES TANT GREUS COM LA TRENCADA DE CARRERS PER PART DELS TRAILERS, SOROLLS A TOTES HORES INCOMPLINT HORARIS, EN PROBLEMES CARA EL MEDI AMBIENT AMB PRODUCTES ALTAMENT CONTAMINANTS I PERILLOSOS, ENTRE D’ALTRES QÜESTIONS???
    3. Perquè traguem pit de les gestions dels serveis de l’Ajuntament, quan no són altra cosa que externalitzacions d’almenys el 90% dels serveis municipals, amb el que implica que la rendabilitat dels tributs i les taxes no són totalment en benefici de la ciutadania i tenint problemàtiques amb zones del terme que tenen greus mancances del manteniment de els seus carrers???

Per tot açò i per algunes qüestions més, des de Compromís per l’Eliana, no entenem tant de rebombori sobre un estudi quan fa menys de 3 mesos estaven fent notes de premsa explicant les bondats dels nous pressuposts que ampliaven una partida tan sensible com són els Serveis Socials i mantenia totes les privatitzacions per tant, demanem als responsables, un treball que vaja sempre en la mateixa línia i no amb missatges tan contradictoris.