Compromís per l’Eliana recolza l’acció mundial del 8 de Març

La Coalició se suma a les accions organitzades per la plataforma Paro Internacional de Dones

Es tracta d’una iniciativa internacional a la qual s’han sumat quaranta països. Hi ha un clar antecedent, Islàndia. El 24 d’octubre de 1975, el 90 per cent de les ciutadanes del país van decidir no treballar i manifestar-se provocant que els homes haguessin de fer-se càrrec d’aspectes duts a terme per les seves parelles. Ells ho recorden com “el divendres negre”.
“Davant la persistència de la discriminació, l’escalada d’assassinats masclistes i la necessitat d’ocupar els espais públics, convoquem un 8 de Març més reivindicatiu que mai”, ha anunciat Càndida Barroso, secretària de la Dóna de CCOO PV.
Per aquest motiu, la Coalició Compromís per l’Eliana se suma a les accions que aquest proper 8 de Març es van a convocar en tot el País Valencià i fa una crida a la ciutadania a participar en les manifestacions que es realitzaran a Alacant, Castelló, Elx i València, així com les mobilitzacions convocades en altres poblacions, amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Tanmateix volem recordar que diverses organitzacions sindicals i polítiques ja s’han adherit a aquesta covvocatòria d’atur internacional de dones i proposem a la Corporació municipal de l’Eliana i al seu personal a eixir a les 12 del mig dia del 8 de març, durant mitja hora, a les portes de l’Ajuntament a realitzar un atur simbòlic com a mostra de suport a les accions que està duent a terme la Plataforma Internacional de Dones.

De la mateixa manera, es fa una crida a realitzar una vaga de consum i de cures.

Arxivat en: General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *