Isabel Montaner, regidora de Compromís a l’Ajuntament de l’Eliana, ha registrat una moció pel compliment als PGE 2018 del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Així, s’explica que al setembre de 2017 es va aprovar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que va ser dotat pressupostàriament amb més de 12 milions d’euros en 2018 (12,7 milions) i, com no podia ser d’altra manera, les mesures que es van aprovar ja han començat a aplicar-se. El mateix mes es va aprovar al Congrés el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. No obstant això, més de sis mesos després el Govern d’Espanya no ha dotat pressupostàriament el Pacte ni ha iniciat cap de les 213 mesures previstes en ell, requerisquen o no partida pressupostària.

La lluita contra la violència de gènere i l’erradicació del masclisme a la nostra societat requereix un compromís real, una inversió que permeta prevenir el masclisme, protegir a les víctimes i treballar per la igualtat. Estem davant una situació d’urgència que requereix mesures d’urgència. Necessitem que la igualtat de gènere i la vida de les dones, i dels seus fills i filles, es convertisca en el centre de les polítiques.

Per això, les propostes registrades han estat centrades en instar al Govern d’Espanya a complir de manera urgent amb el seu compromís de dotar pressupostàriament amb 200 milions d’euros el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere tal com s’estableix al punt 9 de les propostes d’actuació del Pacte